Pečeni jajčevci
By Matjaž on Okt 12, 2011 | In Priloga, Zelenjavna | Pošlji odziv »
2 srednje debela jajčevca (70 dag), sol
Nadev:
2 žlici olja
3 žlice sesekljane čebule
2 ½ dl paradižnikove mezge
3 stroke česna
sesekljan peteršilj
bazilika
origano, sol
10 dag sira za rezanje
Namesto mezge lahko damo zrel paradižnik, ki ga potopimo v vrelo vodo in olupimo ter razkosamo.
Na olju popražimo čebulo, nato dodamo paradižnikovo mezgo ali paradižnik, ki naj se pokuha, solimo in dodamo zelišča. Kuhlja, da voda čim bolj spari, da nastane gostljata omaka. Če je preveč tekoča, lahko dodamo žličko drobtin.
Jajčevce olupimo z nožem in narežemo na rezine debele 1 cm. Nalagamo jih na namazan pekač. Nežno solimo, če se pojavijo kapljice, jih popivnamo. Na rezine naložimo nadev, ga razširimo in na vrhu damo rezine sira. To damo v 190 °C vročo pečico za približno 25 minut.
Zraven lahko ponudimo pire krompir, testenine ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Nadevana paprika | Mesni žlikrofi » |