Mesna enolončnica
By Matjaž on Okt 27, 2011 | In Enolončnica | Pošlji odziv »
3 žlice olja
15 dag čebule
50 dag mesa (goveje, svinjsko ...)
sol
3 stroki česna
1 sveža paprika
lovorjev list
poper
15 dag krompirja
15 dag zelja/ohrovt
15 dag stročjega fižola
1 paradižnik
vejica šetraja, majarona, peteršilja
Meso narežemo na koščke. Damo pražit na čebulo. Meso odišavimo s česnom, papriko, lovorjevim listom ... Pridamo krompir, ki smo ga narezali na kocke. Skupaj pražimo. Po želji dodamo list ohrovta ali zelja in fižol. Ko je praženo, dodamo narezan paradižnik ali mezgo ali dolijemo juho. Premešamo in prilijemo tekočino, da se bo zmehčalo. Krompir ne bo razpadel, ker se je pražil z mesom. Lahko dodamo še peteršilj
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zelenjavna enolončnica s testeninami | Mineštra iz kisle repe » |