Zelenjavna enolončnica s testeninami
By Matjaž on Okt 28, 2011 | In Enolončnica | Pošlji odziv »
2 žlici olja
1 čebula
1 žlička moke
20 dag krompirja
1 korenček
zelena
sveža paprika
ohrovt
por
paradižnik
2 stroka česna
lovorjev list
pečenkin sok
juha/voda
peteršilj
6 dag kuhanih makaronov
Zelenjavo narežemo. Popražimo čebulo. Ko začne rumeneti, poprašimo z moko. Pomešamo in takoj dodamo narezano zelenjavo razen paradižnika. Premešamo in 3 minute pražimo. Pridamo paradižnik in zalijemo. Solimo, dodamo kocko ali pečenkin sok, lovorjev list ... Nekaj minut prej dodamo še drobne makarončke (ne zvezdic) in naj se skuhajo. Lahko obogatimo s sadnim kisom ali vinom (žlica ali dve). Za okus potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mesne kroglice v paradižnikovi omaki | Mesna enolončnica » |