Žemlje
By Matjaž on Nov 3, 2011 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
50 dag bele moke
½ žličke soli
1 ½ dag kvasa
3-4 dl tekočine
2 žlici olja
Moko presejemo v skledo, ob strani damo sol. Kvas posebej raztopimo z mlekom in sladkorjem. Dodamo v moko in zamešamo. Prilivamo vodo ali mleko (v tem primeru bo testo bolj mehko) ali pol-pol. Naredimo srednje mehko testo. Dodamo še 2 žlici olivnega olja. Z roko obdelamo v gladko testo. Uro do uro in pol naj vzhaja. Naredimo svaljek in razrežemo v 15-20 kosov testa. Na pomokani deski najprej naredimo kroglice, nato pa jih posvaljkamo v štručke. Odlagamo na peki papir na pekaču, kjer se bodo pekle, ali na prt. Pokrijemo za 15-20 minut, da vzhajajo. Z mastnim ročajem kuhalnice jih do dna pritisnemo. Žemljico nato obrnemo in naj znova vzhajajo pol ure. Pečico ogrejemo na 200 °C. Žemljice pomažemo z vodo in damo pečt. Pečene bodo v 10-15 minutah. Odlagamo in pokrijemo s prtom.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Nadevana jabolka | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki » |