Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
By Matjaž on Nov 2, 2011 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
50 dag mešanega mletega mesa
5 dag kruha
3 žlice mleka
½ čebule
3 stroki česna
1 jajce
sol, poper
peteršilj
2 dl olja za cvrenje
Omaka:
1 žlica olja
1 žlička sladkorja
2 žlici sesekljane čebule
1 žlica moke
2 dl paradižnikove mezge
4 dl juhe/vode
sol, bazilika
Mesu dodamo kruh, ki smo ga namočili z mesom. Skupaj zmeljemo. Lahko pa kruh namočimo z mlekom, dodamo narezan česen in peteršilj, jajce in rumenjak ter s paličnim mešalnikom zmešamo. To solimo in dodamo k mesu. Dodamo še praženo čebulo ali narezan drobnjak. Ni pa nujno čebule pražiti, lahko jo samo narezano dodamo k mesu in z roko premešamo. Pustimo počivati.
Oblikujemo za oreh velike kroglice. Vmes pogrejemo olje. Ko je vroče, opečemo kroglice. Poberemo jih na cedilo. Olje precedimo in popražimo čebulo za omako. Ko je zarumenela, poprašimo z moko. Zalijemo z mezgo. Pridamo listke bazilike ali jo sesekljamo. Kuhati dodamo še polovico paprike. Dodamo še kroglice. Mirno naj vre vsaj še deset minut.
Zraven ponudimo pire krompir ali cmoke.
Lahko pa kroglice damo sveže kuhati v omako in se s tem izognemo cvrenju.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Žemlje | Zelenjavna enolončnica s testeninami » |