Rdeče zelje
By Matjaž on Nov 10, 2011 | In odgovori, Zelje | Pošlji odziv »
vprašanje: uporaba rdečega zelja?
odgovor: rdeče zelje lahko naredimo kot dušeno, v solati ali kot zeljne krpice - še najboljše je dušeno oz. prisiljeno kot zelenjavna priloga, prikuha ...
Za solato ga narežemo tako kot belo zelje in skupaj ponudimo.
Zelje narežemo in poparimo, damo na cedilo. Na olju zlatorumeno popražimo čebulo, dodamo zelje in kumino, posolimo in ko je prepraženo in še bolj upade, prilijemo juho in pokrijemo, da se duši. Olupimo kislo jabolko, ki ga narežemo na krhlje. Dodamo, po potrebi prilijemo in dodamo malo pečenkinega soka.
Uporabimo ga pri pečenem ali nadevanem piščancu, pri pečenki ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Buče | Zdrobovi žličniki » |