Podmeteno kislo zelje
By Matjaž on Jan 4, 2012 | In Priloga | Pošlji odziv »
75 dag kislega zelja
2 žlici olja
1 čebula
1 žlička graham moke
pečenkin sok ali jušna kocka
Zelje splaknemo in ga damo kuhati. Vre naj 15 minut do pol ure. Med tem na olju (lahko dodamo žličko zaseke) popražimo čebulo, da postane rumena. Nato dodamo žličko moke in takoj nato zajemalko vode ali tekočine od zelja. Mako pokuhamo in stresemo iz posode, kjer se kuha zelje. Okus lahko izboljšamo s pečenkinim sokom ali žlico omake ali jušno kocko (pomešamo v zajemalki vroče tekočine, da se raztopi).
Za prilogo je lahko krompir, njoki, krompirjevi ali kruhovi cmoki, testenine ... koščki mesa ....
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« V oblicah pečen krompir | Kisla juha s kruhom » |