Sarma
By Matjaž on Jan 30, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
1 glava kislega zelja (15-20 listov)
Nadev:
60 dag mlete govedine in svinjine
2 žlici maščobe
1 čebula
10 dag riža
sol, poper
3 stroki česna
1 dl juhe - vode
1 jajce
1 rumenjak
peteršilj
12 dag prekajenega mesa
Paradižnikova omaka: 1-2 žlici maščobe, 1 žlica moke, 4 paradižnikove mezge, voda
Če nimamo kisle zeljne glave, lahko uporabimo svežo. Damo jo kuhati v vodo, ki smo ji dodali žlico kisa in malo kumine. Ko se listi dovolj zmehčajo, jih lahko odrežemo in vrnemo v lonec.
Čebulo zlatorumeno popražimo, dodamo riž in malo ga zalijemo, da se dobro pokuha in zgosti. To dodamo mesu, potem pa še jajce in rumenjak, žlico juhe, strta česna ... Zmešamo z roko in oblikujemo štručke.
Zavijemo v zeljne liste, ki smo jih oprali in jim porezali rebrca. V posode damo malo zelja in narezano prekajeno meso. Naložimo sarme. Zalijemo z vročo vodo. Na sarme položimo močnejši krožnik, da jih vrela voda ne dviguje. Jed naj vre 40-45 minut. V vrelo vodo zakuhamo paradižnikovo mezgo. Če je jed preveč kisla ali slana, razredčimo z žlico smetane in moke.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Porova juha | Koruzni kruh » |