Sirove štručke
By Matjaž on Mar 16, 2012 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
50 dag moke
½ žličke soli
2 rumenjaka
2 dag kvasa
cca. 3 dl mleka
3 žlice olivnega olja
12 dag sira
1 jajce za premaz
V eno jamico v moko damo vzhajati kvas: dodamo mu žličko mleka in sladkor. V drugo jamico damo rumenjake, ob strani pa sol. Z roko umešamo testo. Prilivamo toplo mleko, na koncu še olje in testo dobro pregnetemo, da je 'žametno'. Lahko dodamo žlico ruma, kar bo bolj rahljalo testo. Počistimo s sten in pokrijemo s prtom, da vzhaja približno eno uro. Nato ga damo na desko in razvaljamo za prst na debelo. S koleščkom razrežemo za dva prsta široke in 5-6 cm dolge trakove. Pomažemo z beljakom ali jajcem, a le do roba. Po vsej površini naribamo sir. S ozko lopatko jih prenašamo na peki papir na pekaču, vmes naj bo dovolj prostora. Vmes prižgemo pečico, ko je ogreta na 200 °C, pekač vstavimo. Peče se približno 15 minut.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zrezki v omaki | Pražen brstični ohrovt » |