Zrezki v omaki
By Matjaž on Mar 19, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
8 zrezkov
sol, poper
2 žlici olja
2 šalotki
½ sveže paprike
½ žličke (pirine) moke
2 dl juhe ali vode
Omaka:
1 žlica olja
1 šalotka
12 dag šampinjonov
2 žlici sesekljane šunke
sol
zajemalka juhe
peteršilj
1 žlica kisle smetane, ščep moke
Zmešamo sol in poper in potresemo zrezke. Damo jih na vroče olje in jih opečemo ter poberemo v posodo. Na isti maščobi popražimo papriko, potresemo z moko in zalijemo. Ko začne vreti, vložimo zrezke, potresemo in pokrijemo, da se dušijo.
Posebej naredimo omako, ki jo tudi lahko ponudimo posebej.
Gobe narežemo na listke. Na olju najprej popražimo šalotko, dodamo odcejene gobe in jih popražimo. Dodamo narezano šukno, posolimo in malo juhe. Pokrijemo, da se pokuhajo in zmehčajo. Omako zgostimo s podmetom, ki vre dobro minuto. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem.
Na krožnik damo najprej omako, nato naložimo zrezke, lahko pa omako prelijemo čez zrezke.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kruhov hren | Sirove štručke » |