Piškotni ponvičnik
By Matjaž on Mar 23, 2012 | In Juha | Pošlji odziv »
4 jajca
2 žlici olja
2 žlici mleka
4 žlice moke
nožev vrh pecilnega praška
peteršilj/drobnjak/sesekljana šunka
sneg in sol
To je praznična oz. nedeljska zakuha, ki jo lahko naredimo v dneh pred praznikom.
Rumenjake damo v posodo, prilivamo olje in mešamo. Pridamo še mleko. Nato na pripravljeno zmes damo trd sneg, čez sneg pa potresemo moko (v katero lahko zamešamo še narezan drobnjak ali šunko). Zamešamo kot biskvit. Vlijemo na namazan in pomokan pekač. Pečemo pri 190 °C da se zapeče in odstopi od sten pekača (cca. 15 minut). Pečeno obrnemo na desko in ko se ohladi narežemo na kocke ali rombe.
Pred kosilom razporedimo na krožnike, juho pa si vsak nalije iz jušnika.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kontaktna oddaja, marec 2012 | Zeljna juha » |