Komentar from: Dušan [Obiskovalec] · http://www.soda-bikarbona.si
Soda bikarbona je glavna sestavina pecilnega praška. Poleg sede bikarbone pecilni prašek vsebuje še kislo komponento. Ko pecilni prašek pride v stik z vodo, alkalna soda bikarbona reagira s kislo komponento, pri čemer se sprošča plin ogljikov dioksid, ki povzroči vzhajanje testa.
Podoben rezultat dobite tudi z uporabo čiste sode bikarbone, ki jo zmešate s kislim dodatkom (npr. jogurtom) ali pa, če sodo bikarbono segrejete na temperaturo nad 70 st. C. Pri povišani temperaturi soda bikarbona namreč razpade, pri čemer se sprošča plinasti ogljikov dioksid.

Več o sodi bikarboni na www.soda-bikarbona.si
30.03.2012 @ 16:55

Napiši komentar


E-naslov ne bo prikazan.

URL bo prikazan.
SlaboOdlično
(Line breaks become <br />)
(Ime, E-naslov & Spletna stran)
(Dovolim kontakt s pomočjo obrazca, E-naslov ne bo posredovan))
To je captcha-picture, zaščita pred spamom...
Prosimo, vnesite znake iz zgornje slike. (ni treba paziti na male in velike črke)
« ČemažČesen in čebula. Fižolova voda. »