Sukanec
By Matjaž on Mar 30, 2012 | In odgovori | 1 odziv »
vprašanje: recept za sukanec
odgovor: lahko ga zakuhamo na mleku ali kostni ali zelenjavni juhi. Za 1 ½ l tekočine naredimo sukanec iz 12-15 dag moke in 1 jajca. Jajce ubijemo v moko in s prsti mešamo, nato z obema rokama. Jajce se poveže z moko, nič je ne sme ostati. Z roko dajemo v vrelo slano mleko ali juho. Sprva mešamo z metlico, kakor poletno. Nato se začne gostiti in tudi vreti. Mešamo s kuhalnico, še posebej po dnu. Kuha se približno 20 minut. Če je potrebno, še dolijemo tekočino.
1 komentar
Podoben rezultat dobite tudi z uporabo čiste sode bikarbone, ki jo zmešate s kislim dodatkom (npr. jogurtom) ali pa, če sodo bikarbono segrejete na temperaturo nad 70 st. C. Pri povišani temperaturi soda bikarbona namreč razpade, pri čemer se sprošča plinasti ogljikov dioksid.
Več o sodi bikarboni na www.soda-bikarbona.si
Napiši komentar
« Čemaž | Česen in čebula. Fižolova voda. » |