Beluševa kremna juha
By Matjaž on Maj 4, 2012 | In Juha, Beluši | Pošlji odziv »
4 dag masla
2 dag moke
15 dag jušne zelenjave
30-40 dag belušev
sol
1 ½ l vode ali juhe
muškatni orešček
2 žlici limoninega soka
2 žlici kisle smetane
1 rumenjak
sesekljan peteršilj
Beluše očistimo in narežemo na ½ cm debele kolobarje. Raztopimo maslo, pomešamo moko in dodamo narezano jušno zelenjavo ter beluše. Malo popražimo ter zalijemo s polovico tekočino. Posolimo in dodamo muškat. Ko pride do vrenja in je zelenjava mehka, zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dolijemo tekočino in solimo. Ko je končana legiramo (razmešamo smetano, rumenjak in moko). Vre naj 1-2 minuti. Ugasnemo in dodamo limonin sok (ali 1 žlico vina ali sadnega kisa).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zelenjavni ješpenj | Pariške rože » |