Krompirjeva omleta
By Matjaž on Maj 8, 2012 | In Glavna jed, Krompir | Pošlji odziv »
50 dag krompirja
8 dag slanine
1-2 čebuli
sol
4 jajca
1 ½ dl mleka
drobnjak
Najbolj okusno bo, če krompir skuhamo v olupku. Ko je kuhan ga olupimo in tanko narežemo na listke. Sesekljamo slanino (izberemo lahko zaseko ali samo olje).
Čebulo na slanini, zaseki ali olju popražimo, dodamo narezan krompir, solimo in premešamo, kot bi delali pražen krompir. Ne tlačiti. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo mleko in solimo. S tem zalijemo krompir in pustimo, da se jajca zapečejo in zakrknejo. Jed je pripravljena, na vrhu še potresemo z narezanim drobnjakom.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Rženi kruh | Zelenjavni ješpenj » |