Zelenjavni ješpenj
By Matjaž on Maj 7, 2012 | In Juha, Zelenjavna, Kaše | Pošlji odziv »
10 dag ješprenja
25 dag zelenjave: korenje, zelena, cvetača, grah, por, stročji fižol ...
lovorjev list
sol
2 žlici olja
1 čebula
3 stroki česna
3 žlice paradižnikove mezge
1 žlica sesekljanega peteršilja
Ker delamo brez krompirja, lahko porabimo tudi naslednji dan.
Ješprenj namočimo v toplo vodo. Najbolj prejšnji dan ali čim prej zjutraj. V isti vodi ga skuhamo do vrenja. To vodo odlijemo. Zalijemo s svežo vodo in znova pristavimo. Pripravimo zelenjavo. Damo v vrelo juho, nato naj mirno vre do mehkega. Vmes pražimo fino sesekljano čebulo, dodamo še česen in mezgo. Dodamo ješprenju, premešamo in po potrebi dodamo še sol, pečenkin sok ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompirjeva omleta | Beluševa kremna juha » |