Mesni burek
By Matjaž on Jul 10, 2012 | In Glavna jed, Samostojna | Pošlji odziv »
vlečeno testo:
30 dag moke
sol
jajce
1 žlica olja
topla voda
nadev:
60 dag zmletega testa
2 žlici maščobe
1 čebula
česen
sol, poper
peteršilj
jajce
kisla smetana
10 dag masla
V moko damo jajce, sol, olja in toplo vodo ter z roko naredimo prijetno, ne premehko, a prožno testo. Dobro ga pregnetemo. Damo na počivati na pomokano površino. Pokrijemo s skledo, da se ne dela skorja. Počiva naj vsaj pol ure.
Več vrst mesa zmeljemo. Ga popražimo na čebuli, dodamo česen, sol, poper, narezan peteršilj, jajce in smetano. Naredimo dober 'haše'.
Testo razvaljamo. Pod testo damo na sredino pekač in na vse strani že razvlečemo, da bo dovolj za pokrivanje. Kar je preveč, odrežemo. Na dnu testo poravnamo do roba, ga namastimo in prekrijemo še z eno plastjo (obreznine). Pomažemo z maščobo in naložimo tretjino nadeva. Pokrijemo, pomastimo ter nadaljujemo s sestavljanjem. Na vrhu naj bo testo (med plasti testa damo maščobo). Nabodemo z vilico, namažemo s kislo smetano in damo v 190 °C vročo pečico. Peče naj se 40 minut. Proti koncu pečenja ga z vročo vodo ali juho poškropimo. Pečenega pokrijemo, da se omedi. Zraven ponudimo solato, dober je tudi hladen. Lahko ga naredimo danes in spečemo jutri.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Jagodna krema | Kremna zelenjavna juha » |