Pečeni trakovi mesa na pire krompirju
By Matjaž on Jul 17, 2012 | In Glavna jed, Krompir | Pošlji odziv »
60 dag belega mesa
2 žlici maščobe
1 čebula
sol
česen
zelen peteršilj ali drobnjak
pire:
1 kg krompirja
sol, voda
4 žlice olja
2 čebuli
Meso narežemo na podolgovate trakove med mišicami (podobno jetrcam). Pražimo čebulo in dodamo meso. Temeljito pomešamo in pražimo, da dobi lepo barvo. Solimo, dodamo česen.
Krompir olupimo in narežemo. Zalijemo in skuhamo. Še topel krompir stlačimo. Zabelimo z mlekom, maslom ali smetano. Dolijemo vodo, da bo sočen.
Pire naložimo na krožnik in meso porazdelimo po vrhu. Zabelimo z mesnim sokom. Pred serviranjem potresemo z narezanim drobnjakom ali peteršiljem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
| « Testenine za praznik | Juha iz stročjega fižola » |