Juha iz stročjega fižola
By Matjaž on Jul 16, 2012 | In Juha, stročji fižol | Pošlji odziv »
½ kg stročjega fižola
2 korenčka
sol
lovorjev list
timijan
česen
1 paradižnik
1,5 l vode ali juhe
pečenkin sok
2 žlici vina
peteršilj
2 žlici olja
1 čebula
1 žlica pirine moke
Fižol operemo in narežemo na 1 cm velike koščke, narežemo korenček. Čebulo narežemo in damo na olje. Dolijemo malo vode, da se pokuha, nato pa se začne pražiti. Dodamo narezano zelenjavo, potresemo z moko (polnozrnata ali pirina da dober okus). Zalijemo z vodo ali juho, dodamo dišavnice, solimo in naj zavre. Pazimo, da ne skipi. Vmes večkrat pomešamo, postopoma zmanjšujemo temperaturo. Po okusu dodamo limonin sok, vino ali kis. Na koncu dodamo še peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečeni trakovi mesa na pire krompirju | Opečene bučke » |