Zapečen fižol
By Matjaž on Jul 23, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
70 dag stročjega fižola
sol
2 žlici masla
pest drobtin
preliv:
2-3 jajca
1 ½ dl kisle smetane
sol
drobnjak
česen
sir
Za to prilogo je najbolje izbrati ploščato sorto fižola.
Fižol narežemo in skuhamo ali očiščenega in opranega damo v kozico ter nato narežemo (to daje jedi bolj poln okus). Kuha se 20 minut - da je mehak.
Posodo za peko namažemo in potresemo z drobtinami. Potresemo fižol. Naredimo preliv ter ga prelijemo po fižolu. Na vrhu damo nariban sir. Damo v pečico ogreto na 190 °C. Peklo se bo približno 20 minut.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
| « Zelenjavni makaroni | Krompirjevi hlebčki » |