Piščanec z ragu omako
By Matjaž on Avg 14, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
6 kosov piščanca
2 žlici olja
sol
česen
juha za zalivanje
Omaka:
2 žlici olja
2 žlici sesekljane čebule
piščančja jetra
10 dag narezanih šampinjonov
3 kapre
polovica sveže paprike (rdeče)
1 žička moke
2 dl juhe
Če imamo starejše meso, ga narežemo v zrezke, potolčemo in začinimo z mešanico soli in popra, vmes damo kapljico olja. Zložimo enega na drugega in posodo damo v hladilnik. Nato jih opečemo kot naravne zrezke.
Omako zelo obogatijo jetrca (piščančja ali zajčja), lahko pa jo naredimo tudi brez njih.
Jetrca, šampinjone in papriko narežemo. Čebulo damo pražit, na to najprej damo jetrca. Ko zakrknejo, dodamo odcejene šampinjone, še malo popražimo, nato še papriko in vse naj se popraži. Dolijemo malo juhe, da se praži. Zgostimo jo z moko.
Serviramo lahko zrezke in omako posebej ali skupaj, ali pa postrežemo vsak zrezek z omako posebej.
Okrasimo lahko z narezanim drobnjakom ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
| « Polpete iz bučk | Krompir z rižem » |