Polpete iz bučk
By Matjaž on Avg 16, 2012 | In Priloga, Zelenjavna, Bučke | Pošlji odziv »
40 dag bučk
2 jajci
2 žlici moke
2 žlici drobtin
sol
3 stroki česna
poper
sesekljan peteršilj
5 žlici olja za peko
Lahko uporabimo tudi že prerasle bučke. Olupimo jih in grobo naribamo. Solimo in čakamo, da se omedijo. Pred nadaljevanjem jih temeljito ožamemo.
Jajci razžvrkljamo, dodamo česen, peteršilj, drobtine in moko. Takoj premešamo. To lahko počaka, vmes se zgosti. Olje damo v ponev in segrevamo. Zmesi dodamo ožete bučke. Z žlico zajemamo in odložimo v vroče olje, malo potapljamo ter opečemo z obeh strani. Odlagamo na papirnato brisačo. Če se nam v posodi z zmesjo nabere kaj vode od bučke, dodamo malo drobtin.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kruhov pečenjak | Piščanec z ragu omako » |