Gobe v grmadi
By Matjaž on Avg 20, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
20 dag kruha
2 žlici olja
1 čebula
30 dag gob
sol, poper
česen
peteršilj
Preliv:
3 jajca
1 dl kisle smetane
2 dl mleka
sol
sir
Izberemo lahko različne vrste gob, nabrane v naravi ali kupljene šampinjone. Narežemo jih na listke in damo na praženo čebulo. Pražimo jih kot meso. Začinimo in posolimo. Odstavimo.
Narežemo kruh.
Jajca ubijemo, dodamo mleko in smetano ter razžvrkljamo.
Model ali pekač namažemo. Rahlo nalagamo plasti kruha in gob. Spodaj in na vrhu naj bo kruh. Prelijemo in na vrhu naribamo sir (s tem zaščitimo kruh, da se ne osuši).
Damo v pečico, da se prepeče.
Serviramo kot potico ali narezano na ovalnem krožniku. Zraven ponudimo solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kumarična omaka | Kruhov pečenjak » |