Kumarična omaka
By Matjaž on Avg 21, 2012 | In Priloga, Zelenjavna | Pošlji odziv »
40 dag kumar
olje
čebula
1 žlica moke
mleta kumina
česen
1 dl juhe/vode
3 žlice kisle smetane/jogurta
peteršilj ali drobnjak
Priloga h kuhanemu ali praženemu krompirju, jedem iz riža, kuhani govedini ... Dobra bo tudi pozimi ob krvavicah namesto repe ...
Kumare olupimo, očistimo semenja in narežemo na rezance ali naribamo na listke ter solimo.
Čebulo olupimo in damo pražit. Dodamo ožete kumare. Pražimo in mešamo okoli 10 minut. Dodamo česen, mleto kumino. V jogurt ali smetano zamešamo moko za podmet, dodamo zajemalko juhe, da dobimo gosto omako. Vre 3-5 minut, nato odstavimo. Dodamo sesekljan peteršilj ali drobnjak.
Če imamo več kumar, kot jih danes potrebujemo, narezane dajemo v vrečko in v skrinjo. Iz zmrznjenih kumar se omako enako pripravi, prej jih vzamemo iz skrinje, da se odtalijo. Nato jih ožamemo in postopek nadaljujemo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Čokoladne kroglice | Gobe v grmadi » |