Špageti po bolonjsko
By Matjaž on Avg 23, 2012 | In Glavna jed, Testenina | Pošlji odziv »
3 žlice olja
1 čebula
25 dag mlete govedine
juha/voda
sol
lovorjev list
10 dag naribane zelenjave
15 dag paradižnika
vino
česen
40 dag špagetov
slan krop
parmezan
Čebulo damo pražit na olje in ko je napol pražena, dodamo zmleto meso. Dobro ga prepražimo. Nato dodamo zelenjavo, narezano ali naribano. Pražimo, dokler se da. Ko se začne lepit na dno, dodamo olupljen paradižnik. Posodo pokrijemo, da se vse skupaj mehča. Vmes premešamo in pazimo na pravo temperaturo. Solimo, dodamo lovorjev list, peteršilj in baziliko. Po okusu dodamo žlico vina.
Špagete posebej skuhamo al-dente in jih dodamo omaki.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Biskvit s sadjem | Čokoladne kroglice » |