Pica
By Matjaž on Sep 3, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
30 dag moke
½ žličke soli
1 rumenjak
1 ½ dag kvasa
1 žlička sladkorja
3 žlice olivnega olja
toplo mleko
Nadev:
2 dl paradižnikove mezge
1 žlica kisle smetane ali kuhane smetane
15 dag gnjati
3 kisle kumarice
12 dag sira
origano
sesekljana bazilika
Naredimo kvašeno testo: v jamico v moko damo vzhajati kvas (dodamo sladkor in malo mleka), ob strani damo sol, v jamico damo tudi rumenjak. To mešamo z roko, ob tem dolivamo toplo mleko in olivno olje. Gnetemo. Pokrijemo in naj vzhaja 1 uro. Vmes naredimo nadev: v paradižnikovo mezgo dodamo smetano in sesekljano baziliko. Posebej narežemo mesnino ter fino sesekljano kisle kumare.
Testo razvaljamo malo manj kot je velik pekač. Slednjega namažemo s trdo maščobo. Testo prenesemo in razdelimo do sten. Namažemo z obogateno paradižnikovo mezgo. Potresemo kisle kumare, dodamo olivo, natresemo mesnino, origano in na vrhu sir. Nato prižgemo pečico. Ko se bo ogrevala, bo pica vzhajala. Pečemo pri 200 °C, in sicer okoli 20 minut. Vročo damo iz pekača na desko in jo pokrijemo s pekačem, da se omedi. Tako bo zelo sočna.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kumarična juha | Kokosova posipanka » |