Želatina se sesiri
By Matjaž on Sep 17, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: ko pripravljam jogurton strnjenko se želatina sesiri - želatino stopim nad soparo in jo vmešam v jogurtno maso, nato dodam stepeno sladko smetano ter vlijem v model ...
odgovor: želatino v prašku ali v lističih damo v mrzlo vodo, razmešamo, med tem pogrejemo 2-3 žlice mleka, da bo toplo, ne vroče. Želatino damo v to mleko in zamešamo. Damo v toliko toplo vodo, da se začne razpuščati. Ne dajati v vrelo vodo. Ko postane gladko tekoča kot olje, je pripravljena, da jo zamešamo v strnjenko. Želatina, ki pride v hladno zmes, se zgosti in začne trdeti. Paziti moramo, da je ne pogrejemo preveč.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Obliv iz čokolade | Septembrska kontaktna oddaja » |