Obliv iz čokolade
By Matjaž on Sep 18, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: kako narediti čokoladni obliv za torto?
odgovor: za torto premera 24 damo v kovinsko posodico 10 - 12 dag jedilne čokolade (lahko je mlečna, a potem damo manj maščobe), 3 dag masla ali margarine in 2 žlici olja (sončničnega ali olivnega), postavimo v vrelo vodo, da se zmehča oz. zmedi. Previsoka temperatura uničuje lesk čokolade, po potrebi dodamo še malo olja. Torto tanko namažemo z gladko marmelado. Čokolado zlijemo na sredino torte in obračamo krožnik s torto, da se čokolada razlije.
Sesiri se, če je preveč čokolade in jo preveč pogrevamo ali če dodajamo mleko.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Stročji fižol v slanici | Želatina se sesiri » |