Zeljni zavitek
By Matjaž on Okt 8, 2012 | In Glavna jed, Zelje | Pošlji odziv »
1 manjša zeljna glava
1 žlica kisa
sol
Nadev: 1 kg različnega mletega mesa
3 žlice olja
1 čebula
sol, poper
3 stroki česna
peteršilj
1 jajce
3-4 žl. praženega (kuhanega) riža
Preliv:
1 dl juhe ali mleka
1 jajce
1 žlica kisle smetane
Zeljne liste skuhamo v vreli vodi.
Meso temeljito pražimo na čebuli, ki je predhodno ovenela. Dodamo česen, poper in ko je dobro prepraženo, odstavimo in zamešamo jajce, peteršilj in riž.
Meso porazdelimo po listih in zavijemo kot sarme. Odlagamo v namazan pekač, zaključek je spodaj. Ne nalagamo jih preveč skupaj (če jih je preveč, jih lahko zamrznemo).
Razžvrkljamo jajce in dodamo juho in smetano, da dobimo preliv, prelijemo in damo v pečico. Pečemo do eno uro.
Zraven ponudimo pire krompir.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Drobnjakov krompir | Zdrobov pečenjak » |