Ajdovi štruklji
By Matjaž on Okt 19, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
Kako narediti ajdove štruklje?
30 dag ajdove moke poparimo s 6-7 dl slanega kropa. Naredimo gosto gmoto testa. Pokrijemo s servieto in pokrovko. 15 minut naj se ohladi. Na pomokani deski pognetemo z 10 dag moke, naredimo hlebček testa, razvaljamo v pravokotno obliko, čim bolj na tanko. Namažemo s skuto ali orehovim nadevom ali kombinacijo. Orehov nadev: 20 dag orehov, 1 žlica drobtin, 3-4 žl. smetane, jajce, 3 žice skute ali žlico mleka ali žlico kisle smetane. Nadev ne sme biti premehak. Tesno zavijemo. Kuhamo na rešetki nad soparo ali v servieti, ki jo prej namočimo ter ožamemo in potresemo z drobtinami. Ohlapno povijemo, na koncu zavijemo. Damo v vrelo slano vodo, da je zaključek serviete pod štrukljem. Kuhamo pokrito 25 - 30 minut.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ocvrti bučini cvetovi ali mozzarella | Fižol v slanici » |