Solatna juha
By Matjaž on Okt 22, 2012 | In Juha | Pošlji odziv »
30 dag solatnih listov (radiča ali endivije)
1,5 l juhe ali vode
2 žlici maščobe
1 čebula
1 žlica moke
3 stroki česna
sol, poper
2 žlici kisle smetane
peteršilj
Naredimo kremo juho in zmiskamo kot špinačno juho, lahko tudi naredimo po načinu praženja. Kot zakuho je možno dati riž ali kosmiče.
Liste solate očistimo in prevremo, odcedimo in splaknemo z mrzlo vodo, da ohrani barvo.
Z nožem jo prerežemo, dodamo česen in zelenje peteršilja ter damo v mikser. Prilijemo mleko in zmiksamo. Posebej popražimo čebulo, s tem bo juha bolj okusna: na olju popražimo sesekljano čebulo, potresemo z moko, malo pomešamo in takoj zalijemo. Nekaj minut naj vre, dodamo tekočino, vre naj 5 minut, nato dodamo zmiksano solato. Lahko dodamo poper, posolimo in počakamo, da prevre. Okus lahko izboljšamo s kislo smetano.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mesne kroglice v omaki | Ocvrti bučini cvetovi ali mozzarella » |