Mesne kroglice v omaki
By Matjaž on Okt 23, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
50 dag mletega mesa
5 dag kruha
3 žlice mleka
2 žlici pražene čebule
4 stroki česna
1 jajce
sol, poper
peteršilj
olje
Omaka:
1 žlica olja
2 žlici čebule
1 žlica moke
2,5 dl paradižnikove mezge
3 dl juhe/vode
sol
bazilika
Kroglice lahko skuhamo v paradižnikovi omaki ali pa jih prej ocvremo - glede na dovoljeno dieto, prav enako upoštevamo pri izbiri mesa. Najboljša je mešanica vsaj dveh vrst.
Čebulo pražimo, če pa bomo kroglice cvrli, pa je ni treba. Dodamo še česen in peteršilj. Solimo, dodamo jajce in kakšno žlico juhe. Zamešamo k mesu in pridamo kruh (ki smo ga navlažili z mlekom ter nato oželi) ter z rokami premešamo. Oblikujemo kroglice in jih ocvremo v vročem olju ali damo kuhat v paradižnikovo omako. Ocvrte lahko odlagamo na cedilo in tam lahko počakajo tudi pol ure.
Za omako popražimo čebulo, potresemo moko, premešamo in takoj zalijemo z mezgo ali damo svež paradižnik. Ko začne vreti, dodamo baziliko, origano ... nato dodamo opečene kroglice. Če je omaka pregosta, dodamo žlico juhe.
Za prilogo pripravimo krompirjevo jed, kruhove cmoke, testenine ali riž ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Makaroni z gobami | Solatna juha » |