Zajec v obari
By Matjaž on Nov 14, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
1 kg zajčjega mesa
2 žlici olja
1 čebula
5 dag hamburške slanine
sol
šatraj
3 stroki česna
2 brinjevi jagodi
rezine limone
juha ali voda za zalivanje
lovorjev list
Podmet: 1 žlica kisle smetane
1 žlica moke
tekočina
Meso oberemo od večjih kosti, trebuševino narežemo na manjše kose - kot naredimo za obaro iz piščančjega mesa.
Čebulo na pol pražimo, dodamo meso. Pražimo, da zadiši in se koščki ločijo. Solimo, dodamo sesekljan česen. Če meso ni mlado, dolijemo tekočino in pokrijemo ter dušimo. Pridamo lahko zelenjavo (korenje, peteršilj ...), lovorjev list, brinjevo jagodo, šteraj in premešamo, da rahlo vre. Posebej razžvrkljamo moko s smetano ter dodamo k mesu. Po okusu dosolimo. Dodamo lahko tudi limonino rezino. Kosti poberemo iz obare, dodamo žlico vina, sadnega kisa, sok pol limone in peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zabeljen ohrovt | Pisan ajdov kruh » |