Fižolova juha
By Matjaž on Nov 19, 2012 | In Juha | 1 odziv »
30 dag fižola
12 dag kranjske klobase
1 korenček
1 česen
timijan
1 ½ l vode
majaron
Svetlo prežganje: 1 žlica olja, 1 čebula
Fižol čim prej namočimo in ga v isti vodi pristavimo. Ko zavre, ga odcedimo in zalijemo s čim bolj toplo, vročo vodo. V juho damo kuhati tudi korenček in kranjsko klobaso. Ko začne vreti, dodamo začimbe in dišavnice, solimo pa proti koncu, da se prej skuha - hitreje se zmehča, če je namočen v mehko in mlačno vodo. Kuhal se bo okoli pol ure, povežemo ga s prepraženo čebulo, ki smo ji dodali paradižnikovo mezgo.
Klobaso vzamemo iz juhe in jo narežemo ter vrnemo v juho. Pred tem lahko po želji juho še zmiksamo.
Če fižola skuhamo preveč, ga lahko naslednji dan uporabimo v solati.
1 komentar
Napiši komentar
« Ajdovi žganci | Skutin narastek s sadjem » |