Medenjaki
By Matjaž on Dec 17, 2012 | In Sladica | Pošlji odziv »
15 dag masla (margarine)
12 dag sladkorja v prahu
2 jajci
15 dag medu
50 dag bele moke
1 žlička sode bikarbone
nožev vrh cimeta
Dekoracija: 1 jajce za namaz
orehi
listki mandljev ipd.
Zmehčano maslo miksamo, dodamo jajce in pol sladkorja, nato še drugo jajce in drugo polovico sladkorja. Dodamo med in moko s sodo. Predelamo z kuhalnico ali z roko umesimo. Počistimo testo s stene posode in damo testo počivati v hladilnik. Počivati mora vsaj eno uro, najbolj pa čez noč. Testo razvaljamo za nožev rob debelo in oblikujemo figurice. Odlagamo na pekač s peki papirjem. Premažemo z jajcem ali beljakom in okrasimo z orehi, mandlji in drugim. Lahko jih tudi sestavimo (vmes namažemo z marmelado ali lešnikovo kremo), lahko jih tudi oblijemo s čokolado, belim ledom ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pisana makaronova solata | Ocvirki se primejo » |