• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: September 2013

24. 9. 2013, Janez Zdešar – In memoriam

Tokratno oddajo smo oblikovali kot spomin na preminulega duhovnika Janeza Zdešarja (19.9. 2013), enega velikih pričevalcev 20. stoletja. Rodil se je 19. maja 1926 v Ljubljani. Po osnovni šoli v Marijanišču je obiskoval klasično gimnazijo v Ljubljani, a… more »

17. 9. 2013; Cvetka Hanuna o svoji družini

V Rovtah nad Logatcem so se 24. in 25. avgusta spominjali 20. obletnice postavitve farne spominske plošče, na kateri je zapisanih kar 218 imen po vojni pobitih domačinov. Temu so pridružili še obeležitev 70. obletnice domobranstva ter Evropski dan spomin… more »

10. 9. 2013, Jože Dežman pogovor o aktualnem dogajanju

V oddaji Moja zgodba je tokrat spregovoril muzejski svetnik Gorenjskega muzeja Kranja, zgodovinar Jože Dežman, ki je razmišljal o aktualnem političnem dogodku v Sloveniji.Najprej se je dotaknil nameravane postavitve kipa vsem žrtvam umrlim v vojnah pri… more »

3. 9. 2013, Znanstveni posvet ob 4. obletnici vstopa v Hudo jamo - Majda Pučnik Rudl in Marta Keršič, ter Jože dežman

Tokrat lahko prisluhnete dvema predavanjema z Znanstvenega posveta ob 4. obletnici vstopa v Hudo jamo pri Laškem. Mag. Majda Pučnik Rudl in Marta Milena Keršič sta predstavili predavanje pod naslovom Otroštvo, ki ga ni bilo.   Muzejski svetnik Jož… more »