75. oddaja
By Matjaž on Jun 13, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Pomladanska zelenjavna juha
Meso z rezanci, solata
Princeske z jagodno smetano
POMLADANSKA ZELENJAVNA JUHA |
V kozici na olju popražimo čebulo (da začenja dobivati barvo), dodamo na kocke ali listke narezan korenje in krompir, da so kocke krompirja rahlo steklene. Poprašimo z moko in zalijemo z juho, dodamo lovorjev list, timijan in sol, ter pustimo naj mirno vre. Nato dodamo brokoli. Lahko dodamo testenino ali kašo, a ne prezgodaj, ker bo juha vrela cca. 10 minut. Preden jo ponudimo, dolijemo žlico kisa. Prileže se tudi peteršilj. |
MESO Z REZANCI |
Meso narežemo na drobnejše (bolj kot za obaro) kocke in ga pražimo na čebuli. Ne čakamo, da se čebula prej spraži, ampak naj se skupaj spražita. Posolimo, damo lovor, sesekljan česen, prilijemo 3-4 žlice vode. Pokrito naj se zmehča. |
PRINCESKE Z JAGODNO SMETANO |
Topli ali vroči vodi v kozici dodamo margarino, sol in pristavimo. Z metlico zmešamo. Ko se maščoba raztopi, dodamo moke in urno mešamo, da se čimprej porazdeli v tekočino ter dobimo testo. V 2 minutah se skuha. Po dnu se mora narediti nežna skorjica. Z leseno kuhalnico mešamo. Takoj odstavimo in damo v multipraktik. Dodamo posamezna jajca, da se vsako umeša v testo. Mora biti gosto, mazavo testo. Damo ga v dresirno vrečko in na namazanem pekaču naredimo kupčke - naredimo podlago in nadaljujemo v stožec. Ne naredimo jih preveč narazen, ker za enkrat naraste. Damo v vsaj 190 ºC vročo pečico na spodnjo in pečice ne odpiramo, dokler niso narasle in zapečene. Če odpremo, temperatura v pečic pade za nekaj stopinj in princeske padejo skupaj. Pečemo 45 do 60 minut. Ko so pečene, jih vzamemo ven in preložimo na desko, da se ohladijo. Boljše jih je imeti dlje v pečici, kot premalo, sicer lahko 'padejo skupaj'. Vedno jih torej spečemo v naprej. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 76. oddaja | 74. oddaja » |