114. oddaja
By Matjaž on Mar 2, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
juha iz brstičnega ohrovta
pica margarita, zelena solata
JUHA IZ BRSTIČNEGA OHROVTA |
Tu lahko uporabimo glavice, ki so se bolj razrasle. Razrežemo jih na kocke, prav tako krompir. Na maščobo damo sesekljano čebulo in slanino. Pražimo, da čebula rahlo zarumeni. Nato dodamo ohrovt, kasneje še krompir. Premešamo in prepražimo (zelje upade in uvene, krompir oddaja škrob). Potresemo z kumino, dodamo strt četen, potresemo z žličko moke, zalijemo z vodo in kasneje dodamo mezgo. Juha naj se kuha 15 minut (da sta zelje in krompir mehka). Za dopolnitev okus dodamo kislo smetano (zmešano z moko in malo juhe), vre naj še 2-3 minute. Lahko pa damo tudi žlico ali dve sadnega kisa ali vina. Če je juha preredka, zakuhamo drobne testenine ali ribano kašo ali pa pražen riž, ki nam je ostal od prejšnjega dne. |
PICA MARGARITA |
V moko dodamo vzhajan kvas (v posebni posodici mu dodamo malo sladkorja in toplega mleka), rumenjak, ob steni posode sol, mešamo in dodajamo toplo mleko ali vodo, na koncu pa še malo olja. Mesimo v mehko testo, dobro ga pregnetemo. Vzhaja naj eno uro (nič moke po površini, sicer bo skorja). Pekač namažemo z margarino (na olju bo drselo). Naložimo testo, ki smo malo razvaljali, robove razširimo do stene pekača. Namažemo s toplo mezgo, ki smo jih dodali malo topljene smetane, začimbe ali žlico olivnega olja in s tem nato namažemo testo. Naložimo narezano mozzarello in sproti naribamo sir (boljši je, če sta dve vrsti). Dajemo v vročo pečico, da je vročina zajame, da ostane sveža, če bo topla pečica, bo suha. Peče naj se približno 20 minut. Ko je pečena, jo preložimo na desko in jo za nekaj minut pokrijemo s čistim pekačem, da se omedi. Lahko naredimo belo pico: testo namažemo z olivnim oljem in malo potresemo s sirom. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 113. oddaja | 112. oddaja » |