163. oddaja
By Matjaž on Feb 18, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
kremna juha
mesna palačinkina zloženka
kislo zelje v solati
dobri flancati ali zajčji uhlji
KREMNA JUHA |
Fižol prej namočimo in skuhamo. Zelenjavo operemo, narežemo na kocke (ni nujno enakomerne). Pražimo jo na čebuli. Večkrat pomešamo (naj malo spremeni barvo). Zalijemo z majhno količino vode. Solimo. Kuha naj se, da bo zelenjava mehka (do 15 minut). Dodamo fižol. Zmešamo s paličnim mešalnikom ali damo v multipraktik. Zalijemo z vodo (toliko kolikor rabimo). Naj prevre, dodamo lovor, malo timijana ali pečenkinega soka, kisa ali vina. Lahko tudi popramo. Namesto fižola damo en krompir več ali zakuhamo vlivance ali fritate ... |
MESNA PALAČINKINA ZLOŽENKA |
Iz gladkega, tekočega testa spečemo omlete (lahko kakšen dan prej, jih pokrijemo s folijo, da se ne posušijo). |
KISLO ZELJE V SOLATI |
Kislo zelje natresemo v skledo, pridamo česen (fino sesekljan) in zabelimo z oljem (bučnim, olivnim, sončničnim) ... |
DOBRI FLANCATI ALI ZAJČJI UHLJI |
Moko, sol in maslo zdrobtinimo. Dodamo rumenjake, vino in smetano in naredimo prijetno vlečeno testo (bolj rahlo kot za rezance). Pregnetemo in pokrito naj počiva vsaj pol ure. Čim bolj tanko razvaljamo, razrežemo na pravokotnike, jih zarežemo in prepletemo. Polagamo v segreto olje. Obračamo in pobiramo z rešetko. Potresemo s sladkorjem pomešanim s cimetom. |
vprašanje poslušalke: zakaj zelnata solata pogreni?
odg. s. Nikoline: zelnate liste je dobro po rezanju takoj oprati (ni treba dvakrat kot zeleno)
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 164. oddaja | 162. oddaja » |