106. oddaja
By Matjaž on Jan 16, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
kremna fižolova juha z zakuho
mesne palačinke
kislo zelje v solati
krhki flancati
KREMNA FIŽOLOVA JUHA Z ZAKUHO |
Fižol namočimo že zvečer, lahko pa tudi zjutraj. Operemo ga in namočimo v toplo vodo (še boljša je prekuhana voda!). V tej vodi ga skuhamo. Prvo vodo odlijemo in še prilijemo svežo, čim bolj vročo vodo. Dodamo korenček in krompir, sol in lovorjev list. Dodamo praženo čebulo. Ko je fižol skuhan, je tudi vse drugo mehko. Nato pa vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Po potrebi solimo in dodamo žlico kisa. |
MESNE PALAČINKE |
Naredimo redko, tekoče testo, da bomo dobili tanke palačinke. Zaradi mineralne vode ali piva bodo bolj rahle! |
KISLO ZELJE V SOLATI |
Ob zelju narežemo česen in dodamo bučno ali olivno olje ter ga lepo premešamo. Taka solata počaka. |
KRHKI FLANCATI |
V moko naredimo jamico, dodamo vsebine in z roko zmešamo v gmoto. Naredimo precej bolj krepko testo kot je rezančno (če ga prerežemo mora biti enotno). Gnetemo ga na stabilni površini. Nato ga damo na malo pomokano leseno podlago in pokrijemo s skledo (ne s prtičem, testo mora biti sveže) in nas čaka za nadaljevanje. Počiva naj vsaj pol ure. Na deski ali pultu (ne na prtu) ga razvaljamo za 2 mm na debelo. Izrežemo drobne kvadratke ali pravokotnike. Zarežemo jih in prepredemo. Damo jih v primerno vroče olje (mešanico olja s svinjsko mastjo), v hladno damo še malo ruma (da se ne peni). Preden jih serviramo, jih potresemo s sladkorjem v prahu. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 107. oddaja | 105. oddaja » |