180. oddaja
By Matjaž on Jun 17, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
grahova juha z rižem
pečena testenina
kolerabice v solati, zelena solata
medene štručke
GRAHOVA JUHA Z RIŽEM |
Juho lahko naredimo na način praženja ali jo preprosto skuhamo. Če imamo juho, jo pristavimo in vanjo damo skuhat zelenjavo: prebran in opran grah ter narezan korenček. Da bo okusnejša dodamo praženo čebulo ali jušno začimbo oz. koncentrat. Po potrebi solimo, popramo in pred serviranjem damo še peteršilj. |
PEČENA TESTENINA |
Uporabimo široke rezance, metuljčke ali jajčne krpice. Damo jih kuhati. Slanino (ali šink ali pol kranjske klobase) pa vmes narežemo na kocke. Lahko jo tudi izpustimo in namesto nje uporabimo sir. Al-dente kuhani testenini primešamo skuto in narezano slanino. Damo v namazan pekač in prelijemo z mešanico jajc, smetane, česna (lahko izpustimo) in drobnjaka. Potresemo nariban sir. Pri 200 °C pečemo 10-15 minut, da sir zakrkne. |
KOLERABICE V SOLATI |
Kolerabice tenko olupimo in jih narežemo na krajše palčke. Skuhamo v vreli slani vodi - lahko dodamo žlico sadnega kisa, da se ne zmehčajo. Kuhane odcedimo in pokapljamo z oljem. Prelijemo s slanim kisom, popramo in premešamo. |
MEDENE ŠTRUČKE |
Moki s pecilnim praškom dodamo margarino in z rokami naredimo kašico. Nato še sladkor, cimet, orehe, lahko še kakšne rozine. V jamico damo še med (v mikrovalovni pogret na 50 °C) in jajci. Z roko naredimo testo - težko, lepljivo, krepko in gosto. Na pomokani deski oblikujemo štručke in jih polagamo na pekač s peki papirjem. Podobno je hišnemu prijatelju. Damo v pečico na 180 - 185 °C za 20 minut, da dobijo barvo. Tople režemo na rezine in nalagamo v plitvo široko škatlo (tople se lažje režejo kot ohlajene). |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 181. oddaja | 179. oddaja » |