181. oddaja
By Matjaž on Jun 24, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
špinačni ponvičnik v juhi
ribji zavitki
maslen krompir z drobnjakom
grah s korenčkom
rabarbarin zavitek
ŠPINAČNI PONVIČNIK |
Špinačo operemo in skuhamo (ali vzamemo iz skrinje), poškropimo z mrzlo vodo počakamo, da se odcedi. Dodamo peteršilj in sesekljan česen. Maslo- na kuhinjski temperaturi- zmiksamo. Posamično dodajamo rumenjake in razvlažen (z vročim mlekom), zdrobljen kruh. Nato dodamo sesekljano špinačo. Dodamo smetano in sneg. Potresemo žlico moke in rahlo ročno zamešamo. Spenjeno zeleno maso damo v pripravljen pekač in pečemo 15 minut pri 190 °C. Ohlajeno narežemo. Lahko shranimo v hladilniku ali skrinji. Z juho zalijemo tik pred serviranjem. |
RIBJI ZAVITKI |
Vzamemo lahko morske ali sladkovodne ribe. Filete po potrebi stanjšamo. Česen, sol, smetana in limonin sok pomešamo in jih namažemo. Zavijemo v ruladice in zapičimo z zobotrebcem. Namažemo s česnom in smetano. Pečemo 15 do 18 minut pri 190 °C, debelejše seveda dlje. Lahko pa ruladice zavijemo, naložimo na pekač in samo po vrhu namažemo. Lahko bi jih tudi rahlo ocvrli v vročem olju in nato naložili v posodo ter damo v pečico. Med nadev lahko damo tudi peteršilj. |
MASLEN KROMPIR |
Mlad krompir (v celem ali narezan) skuhamo, odcedimo in zabelimo z maslom (ali olivnim oljem) in drobnjakom, ko je pripravljen. |
GRAH S KORENČKOM |
Korenček operemo in narežemo na kolobarje, dodamo h grahu in skuhamo. Odcedimo in pokapljamo z maslom. Po želji dodamo sesekljan peteršilj. |
RABARBARIN ZAVITEK |
V moko damo olje in sol (tudi žlica kisa), jajce in toplo vodo počasi prilivamo med mešanjem. Na pultu ga dobro pregnetemo. Pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure (več je boljše!). Vmes pripravimo mazav, sladek namaz: zmešamo vse sestavine (če ni skute, lahko tudi jabolka). |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 182. oddaja | 180. oddaja » |