184. oddaja
By Matjaž on Jul 15, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
cvetačna juha z ribano kašo
ajdova kaša z gobami
bučke v solati, zelena solata
kolač z višnjami
CVETAČNA JUHA Z RIBANO KAŠO |
V vrelo juho damo kuhati narezano cvetačo, korenček in grah. Mirno naj vre 10-15 minut. Dodamo lahko timijan ali lovorjev list. Čim prej zakuhajmo tudi ribano kašo ali pražen riž. Dopolnimo s peteršiljem in sadnim kisom. Za ribano kašo: v moko naredimo jamico, ubijemo jajce, mešamo ter po kapljicah ugnetemo trdo kepo testa. Pokrijemo s skledo. Lahko ribamo v juho (bolj drobno ali debelo), sicer pa na prt na mizi. Suha se kuha 12-15 minut (vre ne vidno), sveža pa v osmih minutah. |
AJDOVA KAŠA Z GOBAMI |
Gobe očistimo in narežemo na liste. Popražimo jih na čebuli. Ko začno oddajati gobji sok, pustimo, da povre. Dodamo kašo, ki smo jo v cedilu splaknili. Malo pomešamo in zalijemo z vročo vodo. Dodamo lovorjev list in poper in sol po potrebi. Mirno naj pokrito vre do 30 minut. Potresemo s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom. |
BUČKE V SOLATI |
Bučke olupimo in razpolovimo ter očistimo semen. Narežemo na enakomerne kocke. V vreli slani vodi z dodatkom kisa nežno skuhamo. Ko postanejo prozorne, jih odstavimo in odcedimo. Pokapljamo z oljem, nato še kisamo. Lahko jo obogatimo s kuhanimi jajci. |
KOLAČ Z VIŠNJAMI |
Maslo damo v moko in zdrobtinimo. Dodamo sladkor in jajce ter mleko ali smetano. Z eno roko naredimo testo. Ne premehko in ne presuho. Pokrijemo in damo počivati vsaj za pol ure. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 185. oddaja | 183. oddaja » |