185. oddaja
By Matjaž on Jul 22, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
juha z bučkami in rižem
mesne palačinke
kuhan stročji fižol
jagodni sladoled
JUHA Z BUČKAMI IN RIŽEM |
Pristavimo pripravljeno juho in najprej zakuhamo riž. Pomešamo, vre naj 12-15 minut. Vmes olupimo in na kocke narežemo bučke. Posolimo, pokapljamo s kisom, premešamo in počakamo (da se ne bodo razkuhale). Dodamo še narezan korenček, solimo in popramo po okusu. Lahko še vre 5-6 minut. Zabelimo s sirom ali s kislo smetano in polnozrnato moko. |
MESNE PALAČINKE |
Spečemo tanke omlete. |
KUHAN STROČJI FIŽOL |
Fižol otrebimo in prerežemo (če so dolgi stroki). Skuhamo v vreli vodi do mehkega (cca. 20 minut). Zabelimo ga s prepraženimi drobtinami, olivnim oljem, vročimi ocvirki ... |
JAGODNI SLADOLED |
Sladkor s sadjem zmiskamo, posebej stepemo smetano in to dvoje združimo. Damo v širšo skledo in v skrinjo za eno uro. Večkrat premešamo - na 15 minut. Lahko damo tudi v posamezne posodice in pustimo, da zamrzne. Lahko izberemo tudi drugo sadje, ki ga imamo doma. Možno ga je pripraviti tudi iz zmrznjenega sadja, ki ga večer prej damo v hladilnik. Tako bo zelo hitro narejen. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 186. oddaja | 184. oddaja » |