188. oddaja
By Matjaž on Avg 12, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
omletni rezanci v juhi
telečja zvita pečenka
široki rezanci z jurčki
nadevan paradižnik
miksano sadje
OMLETNI REZANCI V JUHI |
Spečemo tanke omlete, bolj rahle bodo, če bomo dodali mineralno vodo ali pivo, sicer pa damo mleko. Ohlajene prerežemo vsaj dvakrat, zložimo in nato narežemo na tanke rezance. Potresemo jih po pekaču, da se rahlo sušijo. Damo jih v skledo in prelijemo z vrelo juho. |
TELEČJA ZVITA PEČENKA |
Razrezujem meso v velik, tanek zrezek. Obreznino lahko damo k mletemu mesu. Razsolimo (in še malo popra), medtem k zmletemu mesu dodamo začimbe in dišave (jajce ni potrebno, ker bo nadev zavit). Z roko ga premešamo in nanesemo po zrezku. Naložimo še narezan šink, hrenovke ali/in rezine paprike. Čim tesneje zavijemo in zašijemo z velikimi šivi. Z nitko ovijem okoli. Damo v ponev in opečemo, nato zmanjšamo ogenj in pokrijemo dodamo še čebulo, česen in bučko, da se malo praži. Prilijemo še malo juhe, vode ali krompirjev vode. Mehča se od vrste mesa. Vmes večkrat obrnemo in prilijemo tekočino. |
ŠIROKI REZANCI ZJURČKI |
Rezance (ali mašnice) lahko naredimo sami - pa ne na praznik in jih skuhamo. Gobe očistimo in narežemo ter jih na čebuli pražimo. Občasno pomešamo. Ko gobji sok izpari, pomešamo pogosteje. Solimo, popramo in dodamo česen. Odstavimo in potresemo s peteršiljem. Dodamo h kuhanim rezancem. |
NADEVAN PARADIŽNIK |
Na olju opražimo čebulo, dodamo drobtine in kislo smetano. Solimo, popramo in na koncu dodamo še jajce in peteršilj. Odstavimo. Dobiti moramo srednje gost nadev. Paradižnike na vrhu odrežemo in obrnemo, da vsebina izteče (ali z žlico izdolbemo vsebino). Napolnimo z nadevom, pokrijemo in potresemo s parmezanom. Ob strani v pekač damo kakšno kapljo olja in pečemo pri 180 °C in še vroče postavimo na mizo. |
MIKSANO SADJE |
To je osvežilna sladica. Sadje očistimo in zdušimo ter zmešamo v mešalniku. Dodamo še smetano, da se vse skupaj skrema. Prelijemo v kompotove skodelice ali čaše za kupo. Damo na hladno in preden serviramo naložimo še kepico sladoleda ali stepeno sladko smetano. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 189. oddaja | 187. oddaja » |