187. oddaja
By Matjaž on Avg 5, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
juha iz stročjega fižola
zavitek iz bučk, solata
bananin sladoled
vprašanje: breskvice pri peki popokajo
JUHA IZ STROČJEGA FIŽOLA |
Vzamemo fižol različnih sort, morda je boljša iz ploščate vrst e. Čebulo narežemo in spražimo na olju. Ko je zlato rumena, dodamo žlico moke in malo pomešamo, da se malo porazgubi. Dodamo narezan odcejen fižol in korenček. Pomešamo, da malo zadiši. Zalijemo in temeljito premešamo. Posolimo, dodamo lovorjev list in vejico timijana. Lahko dodamo tudi malo paradižnika zraven kuhat. Glede na starost fižola je juha skuhana od 15 do 30 minut. Ko je izključena, dodamo še žlico kisa in ko je postrežemo dodamo še narezan peteršilj. |
ZAVITEK IZ BUČK |
Moki dodamo sol in jajce. Mešamo in prilivamo mleko (toplo) ter druge sestavine, da naredimo srednje krepko testo. Gnetemo ga na pultu, da je kompaktno. Na malo pomokani deski pokrito počiva vsaj 30 minut. |
BANANIN SLADOLED |
Banane zmešam in vmes prilijemo limonin sok, da ostanejo svetle. Posebej zmešamo smetano in dodamo jogurt. Nato dodamo še banane. Z metlici v roki premešam. Postavimo v skrinjo in z metlico vsakih 15 minut pomešamo. Ohlajen je v eni uri. |
Vprašanje poslušalke Cvetke: zakaj mi pri peki breskvice vedno popokajo po vrhu? |
Odgovor sestre Nikoline: to je, če je preveč moke ali če je temperatura previsoka |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 188. oddaja | 186. oddaja » |