84. oddaja
By Matjaž on Avg 15, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
omletni rezanci v juhi
piščanec v omaki
čebulni pire krompir
zabeljen stročji fižol, solata - endivija
sadna krema
OMLETNI REZANCI V JUHI |
Naredimo omletno testo. Namesto mineralne vode lahko damo tudi pivo, vse to je boljše kot mleko. Naredimo redko tekoče testo. Omlete razporedimo po pekaču in ohlajene narežemo ter zalijemo s pripravljeno juho. |
PIŠČANEC V OMAKI |
Meso začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se malo marinira. Na majhnem olju ga rdeče zapečemo. Najprej položimo na olje stran s kožo. Posamič pobiramo ven in nato, ko so vsi spečeni, jih naložimo v posodo. Prilijemo nekaj žlic juhe in jih pokrito dušimo 20 minut. Lahko tudi izločimo kosti. |
ČEBULNI PIRE KROMPIR |
Olupljen in narezan krompir skuhamo v 15 -20 minutah. Na stlačen krompir damo vroče praženo zlato rumeno čebulo. Prilivamo krompirjevko in zmešamo z metlico ali miskerjem. Poda se k mesnim jedem: zeljnim |
ZABELJEN STROČJI FIŽOL |
Fižol skuhamo in za po želji zabelimo. |
SADNA KREMA |
Jajca, sladkor in sok postavimo v posodo v vročo vodo in mešamo, da se gosti. Pridamo še puding. Nastal bo rahel kremast puding. Dodamo še aromo (rum, liker ali sok pomarančo). Ko je mrzlo, v kremo zamešamo zmiksano sladko smetano. Damo v kompotove skodelice. Lahko dekoriramo s smetano ali koščki sadja. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 85. oddaja | 83. oddaja » |