192. oddaja
By Matjaž on Sep 9, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
juha iz bučk
zapečena testenina
mešana solata
preprosta pita
JUHA IZ BUČK |
Narezana krompir in korenček damo kuhati, vmes dodamo še olupljen paradižnik. Ta čas olupimo bučke in jih naribamo ter pustimo, da se odcedijo. Vmes popražimo čebulo, nanjo dodamo odcejene bučke. Večkrat jih pomešamo, da se dobro prepražijo - to naj traja 10 minut - okus bo boljši. Dodamo kumino in česen. Krompir odcedimo in stlačimo, da dobimo fino krompirjevo juho. Dodamo bučkam, pomešamo in počakamo, da pride do vrenja. Na koncu dodamo pečenkin ali mesni sok, kis in juha naj ne vre več. Če imamo, lahko dodamo še smetano ali jogurt zmešamo s pol žličke moke. |
ZAPEČENA TESTENINA |
Najlepše se naredi s krpicami ali širokimi rezanci. Skuhamo jih al-dente v vreli vodi. Vmes na kocke narežemo mesnino in zdrobimo skuto. Vse to dodamo testeninam, poleg tega še nariban sir. Stresemo v pekač, ki smo ga namazali in potresli z drobtinami. Polijemo z jajčnim mlekom in na vrhu naribamo sir. V 190 - 200 °C damo za približno 20 minut. |
MEŠANA SOLATA |
Zelenjavo narežemo in skuhamo. Zabelimo jo z oljem in kisom, v katerega smo raztopili sol. Dodamo še narezan peteršilj ali drobnjak. Okrasimo z rezinami paradižnika ali sveže paprike. |
PREPROSTA PITA |
Cela jajca in sladkor zmešamo, dodamo vaniljev sladkor. Prilivamo olje. Zlijemo mleko in stresemo moko. Z najnižjo hitrostjo zmešamo, da dobimo gosto testo. Polovico ga damo v namazan in pomokam model (lahko z višjimi stranicami). Damo v pečico, da se napol speče (da naraste in začne dobivati barvo). Dodamo narezano sadje (jabolka, slive, maline ...), potresemo s cimetom in prelijemo z drugo polovico testa. Pečemo še 20 minut. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 193. oddaja | 191. oddaja » |