217. oddaja
By Matjaž on Mar 3, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
sirovi štrukeljci v smetanovi juhi
špageti s tuno, zelena solata
puding s sadjem
pogrevanje v mikrovalovni pečici
SIROVI ŠTRUKELJCI V SMETANOVI OMAKI |
Vse sestavine za testo damo v jamico moke, prilivamo vodo in mešamo v kepo testa. Pomokamo pult, naj vsujemo testo (postrgamo iz sklede in iz rok). Gnetemo, da se nam pod rokami urno vrti (ne samo da pritiskamo ob podlago). To delamo dobrih 5 minut, da je dobro pregneteno (če prerežemo, ni nobeni luknjic, kosmičev, svaljkov ...). Na pomokani podlagi pokrito počiva do pol ure. Da bo hitreje počivalo, pomagamo tako, da ga damo na toplo, leseno podlago ali na serviet in pokrijemo s toplo posodo! |
ŠPAGETI S TUNO |
Narejeno bo v 15-20 minutah. |
PUDING S SADJEM |
Jabolka razpolovimo in jih damo kuhati v malo sladkane vode, naj se zmehčajo. V izkroženo peščišče damo marmelado ali džem ter postavimo v kompotove skodelice. Skuhamo puding - vanilijev, sadni ali čokoladni. Ko je skuham, dodamo aromo (sadni liker, rum v čokoladni puding). Ga porazdelimo po sadju, lahko potresemo čokoladne drobtinice, koščke razrezanega kivija ... |
vprašanje poslušalke Mirjam: kaj sestra Nikolina meni o pogrevanju v mikrovalovni pečici |
odgovor sestre Nikoline: mikrovalovna pečica je zelo primerna za pogrevanje ali odtajevanje hrane, sama je ne uporablja za kuhanje; je dobro in preprosto (lahko pogreješ za eno porcijo ali del hrane, ki ga je potrebno pogreti), paziti moramo, da ne pregrejemo preveč; pečica pa mora biti izpravna |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 218. oddaja | 216. oddaja » |