247. oddaja
By Matjaž on Sep 29, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Oddaja je tokrat potekala živo z Brezij in v njej je sestra Nikolina odgovarjala na vprašanja poslušalk in poslušalcev, ki so poklicali v oddajo ali svoje vprašanje še pred tem poslali po elektronski pošti.
Janezu iz Kranja je povedala, kako je s pečenkim sokom in mu odgovorila glede dietne prehrane in zelenjavnih omak. Veri je povedala, zakaj se ji vrhnja skorja kruha pri pečenju v krušni peči odstopi in je pod njo luknja. Pavli je odgovorila glede sladkorja v receptih - če ga da manj, ali naj ostale količine ostanejo enake.
Danica je vprašala, zakaj so se ji krompirjevi zrezki slabo spekli in postali zvodeneli - je bilo krivo maslo? Ani iz Selc je sestra Nikolina povedala, kaj naj naredi, da bodo domače žemljice imele hrustljavo skorjo. Marija iz Blok je spraševala o kvaši za govejo ribico, Snežna iz Cerkljanskega vrha pa o ribani kaši in marmeladah.
Ana iz Stične bi rada imeli visok kruh - prisluhnite odgovoru sestre Nikoline. Druga Ana pa je zainteresirana za toplo juho iz svežeega ali suhega domačega sadja. Marinka iz Golic je dobila nasvet, da ji čokoladni obliv na pecivu pri rezanju ne bo razpokal.
Bernadra iz Zreč ima težave s hrenovkami v testu, ki počijo in išče brezglutenske recepte. Polona je imela težave pri nadevu za biskvitno testo, Angelco pa je zanimalo, kako naj shrani malancane za zimo in na kakšne načine vse se jih da pripraviti. Sestra Nikolina je za vsakega našla pravi odgovor.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 248. oddaja | 246. oddaja » |