248. oddaja
By Matjaž on Okt 6, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
zelenjavna mineštra,
gobova pica,
paradižnikova in zelena solata,
krema savarin
ZELENJAVNA MINEŠTRA |
Zelenjavo očistimo in narežemo na listke ter damo v precejeno vrelo juho. Dosolimo in mirno naj vre, dokler se zelenjava ne skuha - 15 minut. Ob koncu dodamo krpice, ko juho izključimo, se bodo krpice zmehčale. Takrat tudi damo vino in peteršilj, ki ga bomo pred serviranjem vzeli iz juhe. Lahko pa tudi ga narežemo in damo tik pred serviranjem. Ta juha ne sme predolgo vreti, da ne izgubi na kakovosti. Zelenjava mora biti še malo trda na ugriz. |
GOBOVA PICA |
Kvas zmešamo z malo toplega mleka in sladkorjem. Ko začne vzhajati, zamešamo med moko. Ob strani dodamo sol. Med mešanjem dodamo olje in mleko ter zgnetemo prijetno mehko, gladko, dobro obdelano testo. Še bolj mehko bo, če bomo dodali rumenjak. Vzhaja v dobri uri. Vmes pripravimo nadev. |
KREMA SAVARIN |
V posodi zmešamo rumenjake in mleko, nato dodamo sladkor in škrob. Zmešamo z metlico, ne žvrkljačem. Postavimo v kozico z vrelo vodo. Naj bo v vodi, ne samo nad soparo. Mešamo 3-5 minut: krema mora biti gladka, ne sme se zasiriti. Odstavimo in zamešamo aromo. Večkrat pomešamo in pokusimo (če je treba, še dodamo aromo). Ko je mrzla, dodamo stepeno sladko smetano. Porazdelimo v skodelice. Vmes lahko damo koščke sadja. Okrasimo po želji s sadjem, čokolado, smetano ... |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 249. oddaja | 247. oddaja » |